Density 4 is een middelgrote, goudgele, zeer ronde, late ui met heerlijk smakend, knapperig vruchtvlees. Deze ronde soort kan zeer goed bewaard worden. Uien zijn de basis voor vele gerechten. Ze zijn zeer veelzijdig en gezond. Je kunt uien koken, bakken, frituren, stoven, stomen, vullen, raspen, fruiten, karameliseren, in de oven bereiden, in stoofgerechten gebruiken, in soepen en sauzen gebruiken. Uien zijn zeer gezond en zitten vol met: polyfenolen. Het bevat ook veel vitamine B, C, B6 en B11. Ook zitten er mineralen zoals: kalium, ijzer, fosfor, calcium, mangaan en molybdeen in. Ook zit er tryptofaan in. Gebruik uien in o.a.: Mexicaanse recepten, salsa’s, chutneys, salades, bij vlees, in uiensoep, in soepen, in roerbakgerechten, in stoofgerechten, in ovengerechten, in Guacamole, in dressings, in aardappelsalade, in Quiches en in soepen en sauzen. Uien combineren heerlijk met o.a.: kip, vis, rundvlees, varkensvlees, gehakt, eieren, kaas, room, boter, knoflook, rijst, pasta, feta, zalm, tonijn, kabeljauw, appel, noten en garnalen. En met andere groente als: paprika, prei, tomaat, aardappelen, spinazie, champignons, sperziebonen, broccoli, bloemkool, aubergine, courgette en pompoen. Niet winterharde eenjarige.