Ui Red Baron is een lichtrood gekleurde en heerlijk smakende uiensoort. De bollen zijn volmaakt rond en de buitenkant van de ui is prachtig glanzend licht tot donkerrood gekleurd. Deze ui heeft een heerlijke pittige uiensmaak. Hij kan in een jaar van zaad tot ui worden gekweekt. Deze uien kunnen zeer goed worden bewaard als ze goed gedroogd zijn na het oogsten. Bewaar de uien op een donkere, vorstvrije, koele plaats. Uien hebben een lange groeiperiode, daarom is het belangrijk om vroeg te zaaien. Volgens sommigen is het slim om de kweek van uien te combineren met de kweek van sterk geurende planten als bonenkruid, wortelen en kamille om de uienvlieg te verstoren. Uien zijn heel vaak de basis van allerlei gerechten. Uien zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gekookt, gebakken, gegrild, gewokt, gestoofd, gefruit, gekarameliseerd, gestoomd en gevuld met vlees, gehakt of rijst of een combinatie hiervan. Ook kan fijn gesnipperde ui worden toegevoegd aan sauzen, rauwkost en salades. Voeg ook eens ui toe aan soepen, stoofschotels, ovenschotels, pastasauzen, sauzen, stamppotten, roerbakgerechten, salades en allerlei andere gerechten. Ui is heerlijk in combinatie met: kaas, melk, eieren, boter, kip, rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, knoflook, tijm, citroen, peper, pasta en rijst. En in combinatie met groente als: tomaten, wortelen, spinazie, sla, paprika en peulvruchten. Winterharde eenjarige.